Fratia
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Revista DIDACTIC.RO-august 2010

In jos

Revista DIDACTIC.RO-august 2010 Empty Revista DIDACTIC.RO-august 2010

Mesaj  Admin Mier Aug 18, 2010 10:05 pm

Știri din educație
Didactic.ro a lansat concursul "Omul bun după fapte se cunoaște!"

Vrem să realizăm împreună cu dumneavoastră o colecție bogată și variată de proiecte de implicare a școlii în viața comunității, o colecție bogată de "fapte bune" făcute în anul școlar 2009 - 2010, inclusiv în perioada vacanțelor. Premii: Cameră video SAMSUNG, Imprimantă inkjet 3 in 1 HP, Cameră foto digitală FUJI si stickuri de Memorie portabilă HAMA.

Programe școlare și manuale noi din 2011
Din toamnă, Ministerul Educației va supune dezbaterii publice un curriculum nou, pe baza căruia se vor realiza cărțile școlare pentru elevi. Elevii de clasa întâi, a cincea și a noua vor învăța după manuale noi cel mai devreme din anul școlar 2011-2012.

Șansele cărții electronice în România
Tinerii nu mai citesc pe hârtie decât foarte puțin, preferând e-book-urile, iar editurile se pregătesc să înfrunte noua tehnologie. Cărțile digitale sau e-book-urile sunt din ce în ce mai des lecturate pe computere, laptop-uri sau pe „readere“ specializate, cum ar fi Kindle, Nook, iPad.

Câștigătorii concursului Azi elevul este profesor de matematică
Sub egida “2010 - Anul Matematicii în Școala Românească”, site-ul AnulMatematicii.ro a lansat în primăvara acestui an concursul Azi elevul este profesor de matematică. Concursul a constat în susținerea de către elevul înscris a unei lecții de matematică în fața clasei. Click aici pentru a vedea câștigătorii si extrase din portofoliile lor de concurs!

Profesorii vor lua aceleași salarii ca acum patru ani
Dascălii plecați în vacanța de vară vor avea o surpriză neplăcută la întoarcere: se vor trezi cu mult mai puțini bani pe fluturaș. Profesorii și-au încasat deja salariile pe iulie și august, perioada concediului, dar începutul anului școlar va aduce banii tăiați cu 25%, așa cum a decis Parlamentul la sfârșitul lunii iunie.


Articolele Cancelariei Naționale

Copiii cu probleme familiale - o prioritate în activitatea educatoarei, Prof. Lucaciu Gabriela - Grădinița nr. 28, Sibiu
Trăim într-o lume în care valorile materiale capătă o importanță prea mare în raport cu partea spirituală a existenței noastre. Pe altarul unei bunăstări efemere, jertfim idealurile familiei, uităm să dăm frâu liber sentimentelor și, în cel mai rău caz, considerăm că singura noastră datorie de părinte este să asigurăm un trai cât mai îmbelșugat copiilor noștri.

Cum stimulăm apetitul copilului pentru lectură? Prof. Dumitrescu Iliana, Șc. cu cls. I-VIII nr. 310, București
Cartea este un ospăț al gândurilor la care oricine este poftit. Este o comoară în care unii își adună cele mai frumoase gânduri, pentru ca alții să le poată folosi. Cum stimulăm apetitul copilului pentru lectură?

Valorificarea inteligențelor multiple în predarea noțiunilor de geografie, Înv. Horeangă Otilia - Șc. cu cls. I - VIII Nr. 4 Neptun, Mangalia
Ca suport și motivare pentru tema aleasă, aș dori să argumentez în continuare din punct de vedere științific ce înseamnă instruirea diferențiată pentru fiecare tip de inteligență în parte.

Școală + comunitate = dezvoltare; Prof. Didina Țigănuș – Director, Șc. cu cls. I-VIII Chiscani, jud. Brăila
Din experiența anilor petrecuți la catedră, dar și ca director de unitate școlară doresc să împărtășesc o parte din posibilitățile noastre de a atrage fonduri nerambursabile către școală. 1. contribuții ale beneficiarilor educației; 2. accesarea, scrierea și câștigarea de proiecte de granturi; 3. atragerea celor 2%, anual, din impozitul pe venit; 4. solicitare față în față cu persoane fizice; 5. solicitări publice etc.


Articole
Cum îl ajuți să nu uite în vacanță ce a învățat la școală
citește »
De ce le plac copiilor jocurile online
citește »
Activități practice

Creează orașul perfect

Creează orașul perfect

Cum se realizează un colaj de vară

Sondaj
Despre ce subiect ai dori să afli mai multe informații

Forum
Cadrele didactice recomandă o carte pentru copii

BitDefender Online Scanner: scanați-vă gratuit calculatorul
Vizitatorii Cancelariei Naționale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus și antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflați mai multe »

Revista electronică Didactic.ro este înregistrată cu ISSN 1884-4679 la Biblioteca Națională și este editată lunar de Didactic.ro, Cancelaria Națională a cadrelor didactice din România.
Didactic.ro este un serviciu oferit de INTUITEXT, compania de software educațional a grupului Softwin.
INTUITEXT - Didactic.ro
Șoseaua Pipera-Tunari nr. 1/VII
Nord City Tower, etaj 4
Voluntari, Ilfov
Tel: 021-408 56 00
Fax: 021-233 07 63
E-mail: newsletter@didactic.ro
Condiții de publicare în Revista electronic Didactic.ro
Dascălii care doresc să publice în Revista electronică Didactic.ro trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
- se trimit numai documente WORD, de maximum 3 pagini, redactate cu Times New Roman, cu mărimea fontului 12, spațiere la 1,5 rânduri;
- textele trebuie să fie obligatoriu cu diacritice și să conțină la final numele și titlul didactic al autorului, școala și localitatea la care predă acesta;
- documentele WORD trebuie să fie denumite cu titlul materialului;
- în cazul în care au fost folosite surse bibliografice, în mod obligatoriu acestea trebuie precizate la finalul materialului.
Articolele se primesc la adresa newsletter@didactic.ro și intră automat în procesul de selecție pentru publicarea în revista electronică. Nu se trimite mesaj de confirmare a primirii articolelor sau a acceptării lor spre publicare.



Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 238
Puncte : 733
Reputatie : 0

https://dialog-fratia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum