Fratia
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Revista electronica Didactic.ro- februarie 2010

In jos

Revista electronica Didactic.ro- februarie 2010 Empty Revista electronica Didactic.ro- februarie 2010

Mesaj  Admin Mier Feb 24, 2010 4:38 pm

Știri din educație

Câștigătorii concursului Scrisori către Moș Crăciun
Didactic.ro și INTUITEXT anunță câștigătorii concursului Scrisori către Moș Crăciun, organizat în perioada decembrie-ianuarie 2010. Descoperiți pe http://moscraciun.didactic.ro cei 20 de elevi care vor fi premiați cu softuri educaționale INTUITEXT, precum și lucrările acestora.
articolul complet »

Olimpiade.ro 2010
Didactic.ro și Olimpiade.ro vă invită să împărtășiți cu alți profesori și elevi informațiile despre desfășurarea olimpiadelor și concursurilor naționale.
Portalul www.olimpiade.ro a fost actualizat cu informații despre olimpiadele și concursurile școlare din 2010, precum și cu subiecte și rezultate de la concursurile și olimpiadele desfășurate în anii trecuți. Vă invităm de asemenea să postați în rubricile dedicate subiecte de concurs, rezultate, știri și articole sau să propuneți concursurile organizate de instituția dumneavoastră.
articolul complet »

Concursuri noi pe carepecare.ro
Din data de 19 ianuarie 2010 începe o nouă ediție a concursurilor KRPKR din cadrul portalului educațional www.carepecare.ro. Ca răspuns la interesul mare al copiilor pentru acest tip de concursuri (peste 500 de elevi s-au înscris la fiecare din concursurile de până acum), două concursuri noi se alătură celor cinci existente.
articolul complet »

Opinii ale cadrelor didactice cu privire la sistemul de notare și evaluare
Cercetarea are ca obiectiv sublinierea opiniei cadrelor didactice cu privire la sistemul de notare și evaluare și măsurarea atributelor luate în calcul în această activitate.
Eșantionul a fost alcătuit din 300 de cadre didactice din Panelul de cercetare lansat de INTUITEXT și Didactic.ro, iar sondajul s-a desfasurat în luna decembrie 2009.
articolul complet »

Google Buzz, rețeaua de socializare care vrea să concureze Facebook
Compania Google a lansat Buzz, un nou serviciu integrat Gmail prin care încearcă să concureze rețeaua de
socializare Facebook și site-ul de micro-blogging Twitter.
articolul complet »
Articolele Cancelariei Naționale

Spectrul evaluării: obiectiv sau subiectiv, Prof. Mihaela Nălbitoru-Mărăcine, Școala cu clasele I – VIII, Nr. 5, Rm. Vâlcea
“Deontologia didactică” cuprinde ansamblul îndatoririlor care îi revin dascălului în cadrul exercitării profesiei, în raporturile cu elevii, cu ceilalți profesori cu care colaborează sau cu personalul auxiliar. Aceste obligații se bazează pe regulile și tradițiile profesiei. Deontologia procesului de evaluare se află într-o relație inseparabilă cu codul deontologic al profesiei de dascăl. Cine altcineva conduce demersul evaluativ?
articolul complet »

Tratarea diferențiată în ciclul primar, Instit. Popescu Maria Liana, Școala cu clasele I-VIII Priboieni
În condițiile învățământului activ, învățătorului îi revin îndatoriri noi, complexe, referitoare la cunoașterea evoluției fiecărui copil și la evaluarea sistematică a achizițiilor acestuia. Constatând lacune în cunoștințe sau în deprinderile unui copil, el trebuie să-i organizeze procesul de învățare astfel încât, bazându-se pe achizițiile sale anterioare, să-i completeze lipsurile. În acest context, greșelile pe care le face elevul vor constitui un indicator al demersurilor și al achizițiilor sale, care îi permite învățătorului să construiască programul de recuperare bazat pe sprijin individual și eficace. Numai astfel, fiecare elev, își va constitui, cu ajutorul învățătorului propriul său itinerar de învățare.
articolul complet »

Interpretarea unui text literar din perspectiva unor metode active de învățare - Metoda Pălăriilor Gânditoare, Prof. Violeta-Teodora Iorga, Școala “Nicolae Bălcescu”, Galați
În permanentele încercări de a acorda textele literare ale manualului de Limba și literatura română la metodele de predare ale noilor didactici, profesorul este pus de cele mai multe ori în poziția lui Ianus Bifrons, privind cu un ochi trist spre trecut și cu celălalt larg deschis spre noile experiențe literare. Privind din perspectiva modelului comunicativ raportul operă-cititor, va reieși ca privilegiat cititorul (elevul, în cazul de față), spre a cărei dezvoltare individuală – formarea unor capacități reflexive și critice, dezvoltarea creativității și maturizarea afectivă – trebuie să ducă lectura.
articolul complet »

Design de cercetare: “Jocul didactic și rolul său la școlarii mici”, Instit. Carmen Daniela Voinea, Școala cu clasele I-VIII Albești, jud. Botoșani
Dintre toate metodele și procedeele folosite în cadrul activităților educative, jocul reprezintă mijlocul cel mai eficient prin care copiii iau contact cu lumea, înțeleg evenimentele din jur și învață din ele. Utilizarea și dezvoltarea limbajului fac parte integrantă din acest proces. Jucându-se, copilul exersează înțelegerea prin comunicare, își dezvoltă capacitatea de discriminare, de judecată, imaginează și formulează verbal atât realul, cât și imaginarul.
articolul complet »

Managementul timpului, Aplicarea matricei celor 4 cadrane ale priorităților pentru o săptămână de activitate, Prof. Ipate Emil Dănuț, Gr. Șc. „Radu Cernătescu” Iași
Matricea priorităților constituie o metodă care dezvoltă abilitățile necesare unei abordari critice, presupunând selectarea și clasificarea competențelor vizate pentru o etapă de activitate propusă. Metoda realizează un feed–back între proiect și situația reală de la un moment dat, oferind și posibilitatea instantanee a unei diagnoze sinoptice. Pentru a o putea utiliza, se împarte o pagină în patru cadrane numerotate, urmând ca în fiecare să fie notate activitățile impuse fie de tema zilei, fie de o perioadă mai mare, la care se pot anexa informațiile inerente și pașii utili.
articolul complet »
Revista electronica Didactic.ro- februarie 2010 Dsp
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">




<TR>
<td style="FONT: 12px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; COLOR: #424242; TEXT-ALIGN: left; font-size-adjust: none; font-stretch: normal">Grupuri:
Căutați o nouă modalitate de a intra în legătură cu părinții din clasele dvs?
Vă invităm să vă alăturați grupului școlii.
citește &raquo;
Articole și activități practice
Învață-l respectul, prin exemplul personal
citește &raquo;
Copiii cu mod de învățare spațial
citește &raquo;
Teama de nereușită la olimpiadă
citește &raquo;
Cele trei stiluri de comunicare ale adolescenților
citește &raquo;
Cum poți forma reprezentări mentale la copilul tău
citește &raquo;
O modalitate de a-i dezvolta capacitatea verbală
citește &raquo;
Sondaj
Ești mulțumit de comunicarea cu profesorii copilului tău?
citește &raquo;
Concurs
Școala sau grădinița - locul preferat al copilului?
citește &raquo;

BitDefender Online Scanner: scanați-vă gratuit calculatorul
Vizitatorii Cancelariei Naționale pot beneficia acum de un serviciu gratuit de scanare antivirus și antispyware a calculatorului personal: BitDefender Online Scanner.
aflați mai multe &raquo;

</TD></TR>
<TR>
<td></TD></TR></TABLE>
Admin
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 238
Puncte : 733
Reputatie : 0

https://dialog-fratia.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum